Devino Politist

Despre noi

Sunt George Ivan și conduc DevinoPolițist, editură care a luat ființă în baza tuturor lecțiilor acumulate în anii de studenție în cadrul Academiei de Poliție și în anii de datorie, ca ofițer al Ministerului Afacerilor Interne. Haide să îți prezint povestea acestui brand.

DevinoPolițist are ca principal scop să pună la dispoziție publicului larg instrumente de pregătire eficiente și accesibile pentru admiterea în Ministerul Afacerilor Interne, deoarece atunci când personal am susținut admiterea, nu aveam suficiente resurse de acest tip, iar informarea era aproape inexistentă. Când am decis să urmez o carieră în Poliție, niciunul din părinţi, bunici, unchi, mătuși nu muncea în Ministerul Afacerilor Interne și nici nu aveau vreau legătură cu acesta. Nu știam pe cine să întreb sau cui să îi cer o opinie legat de orice aspect al admiterii, am devenit repede puțin pierdut în toți pașii procesului, dar știam că trebuie să ajung acolo unde mi-am propus așa că nu m-am oprit.

Am reușit să intru la Academia de Poliție, acolo unde am stat 4 ani de zile. Anii au fost frumoși, dar și grei, recunosc. Având încă din liceu spirit de voluntariat, m-am implicat în inițiative studențești precum Asociația Studenților Academiei de Poliție și în consiliul Facultății ca student reprezentant, pentru a face ceea ce consideram că este bine pentru comunitatea universitară din care fac parte. Mă documentam foarte mult despre legislația aplicabilă, teorii, noi abordări, propuneam inițiative de activități curriculare și extra curriculare și am reușit, în „anii de bătălii” să duc la îndeplinire o bună parte din acestea.

Timpul a trecut și Academia „s-a terminat”, am susținut jurământul, și era timpul pentru a-mi lua în primire stelele de pe umăr mult visate și să-mi fac rostul în Ministerul Afacerilor Interne. În dreapta puteți vedea o poză cu mine, îmbrățișându-mi mama, după jurământul de absolvire.

Am fost repartizat într-o am fost repartizat la o unitate centrală unde am lucrat de aproape cu principalele structuri ale M.A.I. și cu conducerea lor, dar și cu lucrătorii operativi, pe următoarele linii:

– monitorizarea situației operative și realizarea de planuri de acțiune pentru situații specifice

– realizarea de exerciții pentru testarea capacității operaționale

– scrierea și implementarea de proiecte strategice finanțate din fonduri europene nerambursabile

– scrierea, promovarea și implementarea de strategii naționale sub formă de legi ordinare, Hotărâri de Guvern sau ordine de ministru.

Ani de zile a trebuit să înțeleg nevoile și provocările structurilor operative și ale personalului acestora, pentru a reuși să găsesc portițe financiare sau legislative pentru a le sprijini. Am participat la ședințe la nivel înalt, consultări publice și ședințe cu decidenții M.A.I. Am luat parte la acțiuni în teritoriu și la evenimente sociale cu impact ridicat din punct de vedere al liniștii și siguranței publice. Munca depusă a fost una frumoasă cu rezultate vizibile, mai ales fiindcă am avut deosebita plăcere de a colabora cu mulți oameni dedicați, profesioniști.

Ulterior am avut ocazia de a face parte dintr-o agenție din cadrul Consiliului Europei. O șansă extraordinară pentru a vedea și un alt model de organizație, altă metodă de lucru și alt tip de abordare. Am călătorit în mai multe țări, parte a delegației europene, am luat parte la misiuni de evaluare a legislației și capacităților operaționale ale țărilor care doreau fie să adere la un Tratat Internațional, fie la Uniunea Europeană.

Astfel, DevinoPolițist este un proiect care inițial a pornit ca un hobby, o metodă de a-mi pune în valoarea dorința puternică și adânc împământenită în mine de a preda și ajuta tinerii să învețe și să înțeleagă acele lucruri pe care eu deja le asimilasem. Rezultatele acestei activități, căreia inițial nu-i puteam acorda decât 7-8 ore săptămânal, au fost incredibile: în primul an de activitate, am pregătit pentru materia de legislație 200 de tineri, iar prima carte a fost vândută în sute de exemplare. Am fost uimit de avalanșa de feedback pozitiv primit. Deși puteam aprecia că pot face o treabă foarte bună în calitate de formator și instructor, mesajele de mulțumire, apelurile făcute cu bucurie, recomandările și clienții care au venit din toată țara m-au emoționat și m-au determinat să continui această muncă.

Următorul an, din păcate, datorită unui volum foarte ridicat de muncă și a unor obiective instituționale pentru a căror îndeplinire a trebuit să sacrific foarte mult timp, nu am putut să mențin același ritm în legătură cu proiectul DevinoPolițist. Dar anul nu a fost lipsit de rezultate: implicându-mă în partea de autorat, am reușit să elaborez 3 cărți dedicate examenului de admitere, cărți ce au avut un succes național și au ajutat literalmente mii de oameni la examenele de admitere în M.A.I. Tot acest parcurs a produs, într-un final, rezultate mult dorit de mine și de colegii mei: am decis că trebuie să duc lucrurile la nivelul următor!

Cu o echipă puternică în spate de cadre active din Minister, profesori și autori la toate materiile examenului de admitere, bazându-mă pe experiența și cunoștințele mele, pe pasiunea și dorința de a ajuta și de crește practic capacitatea Ministerului Afacerilor Interne prin atragerea celor mai buni și pregătiți oameni, proiectul DevinoPolițist oferă acum tot ce este necesar pentru:

1) Admiterea în orice structură a M.A.I.

2) Înțelegerea Ministerului și alegerea potrivită a specializării

3) Primirea sfaturilor potrivite pentru o carieră de succes

DevinoPolițist conține:

– Cărți cu materia necesară examenului scris

– Culegeri de teste și întrebări

– Canal de YouTube educativ

– Meditații pentru probele de admitere

– Platforme cu materii, teste și alte informații utile pentru orice concurs M.A.I.

– Evenimente de informare și instruire asupra procesului de admitere și despre Ministerul Afacerilor Interne

– Simulări, concursuri, tabere de pregătire

DevinoPolițist este singurul proiect de anvergură națională, fondat și condus de personal cu experiență, dedicat celor care își doresc să urmeze o carieră în M.A.I Fundamentele pe care se bazează sunt următoarele:

  • Eficiență – Tehnologia, experiența și tehnicile consacrate de predare sunt combinate pentru a oferi cele mai eficiente metode de pregătire pentru orice examen de admitere în M.A.I.
  • Deschidere – Instrumentele DevinoPolițist acoperă admiterea în școlile postliceale ale M.A.I., în Academia de Poliție – licență, frecvență redusă, master profesional, și concursul de sursă externă
  • Dedicare – Depunem toate eforturile să implementăm cele mai bune metode, să creștem calitatea în fiecare zi și să înțelegem nevoile candidaților și rigorile ministerului
  • Accesibilitate – Sprijinul oferit vine ca predare în format clasic, fizic, dar și online, cărți, platforme, practic în toate formele posibile pentru a ne asigura că putem ajunge la orice candidat de pe teritoriul României, și nu numai

Am croit acest proiect pe candidat și este pregătit să ofere Ministerului generații de oameni dedicați apărării siguranței și ordinii publice din România și din această parte a Europei!

Dacă citești aceste rânduri și te interesează să intri în Ministerul Afacerilor Interne, te asigur că aici este locul potrivit de unde să încerci. Poți intra pe canalul de YouTube să afli informații prețioase și tot ce trebuire despre admitere, te poți abona la celelalte canale de social-media pentru a fi la curent cu știrile cele mai noi, poți cumpăra cărți cu materia necesară de învățat pentru examen, te poți antrena cu platforma de e-learning și poți participa la evenimentele destinate publicului larg. Pentru toate îți garantez calitatea și faptul că sunt furnizate cu scopul de a-ți oferi valoare și a te sprijini spre calificativul ADMIS.

Scroll to Top