Devino Politist

Școala Națională anunță deschiderea admiterii pentru viitorii agenți de penitenciare în 2024!

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” din Târgu Ocna își deschide porțile pentru tinerii dornici să contribuie activ la securitatea și ordinea din cadrul instituțiilor penitenciare. Acest anunț este oportunitatea de a începe o carieră valoroasă și de a se alătura unei echipe dedicate protecției comunității.

Cum să te înscrii și ce documente îți sunt necesare

Candidații interesați sunt invitați să își depună cererile de înscriere între 29 martie și 07 iunie 2024, având apoi posibilitatea să completeze dosarul cu documentele necesare și să se pregătească pentru evaluările psihologică și medicală până pe 28 iunie 2024.

Care este numărul de locuri disponibile pentru admitere

Pentru sesiunea de admitere din iulie 2024, Școala Națională oferă un număr variat de locuri repartizate pe mai multe specializări, fiecare destinată formării viitorilor agenți de penitenciare cu competențe specifice:

– Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar: Este principalul domeniu de specializare, cu un total de până la 213 locuri disponibile, dintre care până la 26 sunt rezervate pentru femei și până la 187 pentru bărbați. Această specializare se concentrează pe asigurarea securității și gestionarea eficientă a regimului penitenciar.
– Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar pentru minorități etnice: Pentru a promova diversitatea și incluziunea, școala oferă locuri speciale pentru minoritățile etnice, cu până la 3 locuri pentru fiecare dintre grupurile etnice romi și maghiari.
– Evidența Deținuților: Cu până la 20 de locuri disponibile, această specializare este dedicată înregistrării și monitorizării informațiilor despre deținuți, asigurând gestionarea eficientă a datelor.
– Resurse Umane și Secretariat: Aceste specializări, fiecare cu până la 10 locuri, sunt esențiale pentru administrarea internă a instituțiilor penitenciare, oferind suport în domeniul gestionării personalului și al administrării documentelor.

Verifică dacă îndeplinești condițiile pentru a deveni un viitor agent de penitenciare:

– Cetățenie și domiciliu în România: Trebuie să fii cetățean român și să ai domiciliul în România.
Fluență în limba română: Ești obligat să vorbești și să scrii corect în limba română.
– Educație: Necesarul este o diplomă de bacalaureat, dovada absolvirii liceului.
– Vârstă și capacitate legală: Trebuie să ai minim 18 ani și capacitate deplină de exercițiu la data înscrierii.
– Stare de sănătate: Este esențial să fii declarat apt din punct de vedere medical și psihologic.
– Conduită și integritate morală: Nu trebuie să ai antecedente penale și să demonstrezi principii morale compatibile cu profesia.
– Independență față de serviciile de informații: Candidații nu trebuie să fi fost colaboratori ai serviciilor de informații sau de securitate.
– Istoric profesional curat: Nu trebuie să ai istoric de încetare a unui serviciu public din motive disciplinare în ultimii 5 ani.
– Taxa de concurs: Achitarea taxei de participare la concurs sau prezentarea dovezii scutirii de plată.
– Acord pentru condițiile de școlarizare: Acceptarea, printr-un acord scris, a condițiilor specifice învățământului militar preuniversitar, în cazul admiterii.
– Acestea sunt pașii esențiali pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ți asigura locul în rândul viitorilor agenți de penitenciare. Fiecare criteriu reflectă angajamentul și seriozitatea necesară pentru a excela în această profesie.

Maximizează-ți șansele de succes cu platforma www.teste.devinopolitist.ro

Pentru o pregătire temeinică, candidații sunt încurajați să acceseze www.teste.devinopolitist.ro, unde pot găsi materiale de studiu și teste simulate bazate pe structura examenului de admitere. Această sesiune de admitere oferă oportunitatea unică de a începe o carieră într-un domeniu vital pentru siguranța societății.

Echipa DevinoPolițist

Distribuie
Scroll to Top